Tuesday, February 26, 2013

Tips nak enhance English korang !

No comments:

Hah , harini fifa nk update blog pasal mende alah nie . Ramai friends fifa tanya ,' fifa , kau blaja English camne ah ? ' then fifa agak ramai la kot yg nak tahu camne kan ? Act , im not really good in English . biasa biasa je. Here the tips . leggoo !

  • Banyak bace karangan BI . esp newspaper yg English language punya . tgok dia pnya ayat tu . perkataan perkataan yg korg xthu tu . tp boring laa . haha ! 

  • Tengok crite BI . drpd korg asyik tgok crite crite Indon ke baik la tgok crite org org Amerika , London pulak . *ok .serius -,- mse korg tgh layan cite tu fifa sarankn korg pasang subtitle dia . subtitle bahasa yg korg paham la . then , fokus dgn penuh penghayatan dn kasih sayang dgn perkataan , struktur ayat then yg plg penting cara dia pronounce perkataan tu . slang dia tu penting ! mne perkataan yg dia sbut korg xpaham korg bleh la rujuk kt subtitle dia . haaa . *nampak tak kebijaksanaan fifa kt situ ? -,- wakakaka . merepek siot !

  • lagi .. korg bleh gak cari penpal sorg dua dlm facebook ke , twitter ke , kan ramai minat kpop skrang nie ? korg cari la kengkawan from korea or tak kisahla mne mne negara asalkn korg bleh tunjuk skill BI korg kt dia . haaa , kat situ korg bleh laa nak balun BI korg . tp grammar mau kasi betul eh . nnti xpasal mat salleh tergelak gelak dok bace ayat korg ! satu lgi , kalau korg xtahu mcmna nk tulis , rajin rajin Google , takpe kita kan nak blaja . 

  • dlm byk tips yg fifa amalkn , yg nie plg fifa suka ! phewwww :3 . korang ajak kawan yg sekepala sekaki setangan sehati sejiwa degn korg speaking skali dgn korg . Alhamdulillah , stakat nie kitaorg mmg suke speaking . mula mula mmg mcm awkward tp lame lame BEST ! betull . try buat . woahh , awesome kan ?

  • yg nie bgi sape yg ade tlefon mahal mahal bleh la download dictionary sbijik dalam handphone korg . sbb kalau ade pkataan yg korg xtahu , korang bleh trus search . fifa nie kalau nk bukak dictionary mmg malass la . nk bukak pon kna ada mood dulu -,- (eii , pemalas -__-" ) . so , lbih baik download dictionary dlm phone . senangkan ? tinggal taip je . kan kan kan ? :3

  • yg last skali , korang kna rajin !! jangan MEMALAS . cepuk kang ! >,< 


so , fifa harap korg dpt laa speaking dgn jayanya . ingat ! usaha mesti ada tau . haa , nnti bila korg dh berspeaking speaking bagai , jgn lupa pd Fifa ye cik adik abang ! peace >,< satu lagi mau kasi pesan , kalau org ckp korg blagak speaking kea , please , just ignore bnda tu , wei , kita blaja BI bukn senang . dgn usaha taw . so , tak slh kita nk guna ape yg kita blaja an ? Open minded sikitt ye . Kbai , Assalamualaikum !  


Thanks for reading . Stay Blessed :3

Thursday, February 21, 2013

Syed Syamim Kirim Salam ! :3

No comments:
 

 I cant believe it . ahaha . btw haritu fifa ade post psl lagu Be Mine . Klik sini . Mula mula dengar lagu nie rase macam YA Allah , what a beautiful song ! fifa dgr lagu nie pon dlm kreta so mcm tak dpt tangkap sangat la die punya lirik . Balik rumah , tanpa mempedulikan halangan yg ade tros search lyrics yg smpt fifa tangkap ar . then bile tgok video die , awww aww ! sangatlaa comel ♥ :) 

Then , lagilaa awesome mse dpt tahu yg SS tuh kawan dgn spupu fifa . Haha . So, fifa tanyala spupu fifa tu mcm nie 

*click to enlarge

Eh eh , dia kirm salam . *waalaikumussalam :) 

Spupu fifa tu cakap die budak baik , slalu hormat dia . bla bla bla . okay la tu kan !? Kbai . 
ASSALAMUALAIKUM :)




Thanks for reading . Stay Blessed :3

Friday, February 15, 2013

The Jihadist

1 comment:
 


yeah , fifa admit fifa takot tgok org pkai terbus hitam mcm nie tpi thu tak disebalik terbus yg mnakutkan tu adlh rupa rupa suci org berjihad menentang Israel . tdi fifa tgok dlm TV3 on of the jihadist kate : kami syang seluruh rakyat Malaysia . :') Do u know how im touched with tht words . Ya Allah , walaupun kita tak mampu nk tolong dorg lwn Israel bodoh tu , kita tolong lah doa untuk diorg . Ya Allah , tolong selmatkan saudara kami di sana . :')

Tak sedih ke tengok saudara seislam kita kna aniaya mcm BINATANG . Israel gila tu takkan pernah penat nak hancurkan saudara kita kat sana . Ya Allah , bantulah kami semua menentang israel laknatullah ini . Kuatkanlah kami . T-T 




Thanks for reading . Stay Blessed :3

Thursday, February 14, 2013

Aku Ex Kpopper .

 

Salam Jumaat sweeties :) Suju , Beast , Shinee , Big Bang n etc . fifa admit dulu fifa nie kpopper tapi skang dh tak dah. Fifa pon dh xingt  knape fifa bleh jadi sebegini insaf meninggalkn dunia kpop . Act , first first mama fifa pon xberkenan sgt fifa minat kpop tp klau lgu english beliau kte tak ape . *nak mnantu org Londoh la konon . ececeh :3 

Fifa rse minat fifa nih kurang sjak thun lpas . biasela sibuk dgn homeworks nk exam . Nak berangan kjap pon dh tak smpat . KawanII fifa smua upset sbb fifa dh ximnat kpop . *sorry guys . so sorry fifa bukan lupa ape yg pnah buat fifa happy dulu :'(  Act mse fifa tak minat kpop nielah fifa dpt tgok glagat org yg tgh gila kpop nie . terfikir jugak 'weh dulu aku pon cmnie jgak eh ?' maluu :3 

Even fifa dh tak minat kpop tak bermakna fifa ANTI . takde nk kutuk kutuk . kita malaysian kna open minded . Org yg minat kpop dorg suke or minat kpop skalipun dia bukan kacau org pon . dah benda tu bleh buat die happy biarkn jerla. Baik aku pikir aku nak makan ape malam nie . --" Kbaii :*




Thanks for reading . Stay Blessed :3

Be Mine ♥

 

Korang ! dh dgr laguu nie . lahaii sweet dowh . sesuai je dorg ni . perfect match ! 
 first first dgr lagu nie . woah , best gak . pastu try search then tgok video die . perghhh ! awesome :)


Thanks for reading . Stay Blessed :3

Sunday, February 10, 2013

Frust

 
  
Sedih gila mase dpt tahu yg Fifa tak dpt msuk Mara . Terkilan jugak la sbb fifa expect maybe fifa dptla kot. HariII search laman web Mara just nk thu bile tarikh pengumuman . excited nk thu result die . *nampak tak fifa punya kesungguhan tuh ? Twin fifa plak dpt MRSM PC . mse thu result tu , fifa immediately text best friend fifa . Inform die yg fifa xdpt Mara . and u know what she said ?!

 Alhamdulillah. Tuhan dengar doa saye tak nak berpisah dgn geng kita .haha . dont be sad ok
Then , tetiba plak rase cm terharu .haha . tak nak berpisah kot . Hurm . lpas tu mama ckp tak pe la takde rezeki la kot . lpas tu , llaju je air mata ni turun nk memalukan aku . Trase manje pon ade mase tu . Haha . Lantaklaa . tgh sedih takkan nak ketawa plak . Pelik jadinya kang ! 

Act , fifa nk gila gila pindah . Dh naik form 4 nie rase mcm boring je skolah kt sini . dhla jarak klas fifa dgn klas form 4 yg lain jauh gile . kitaorg satu blok dgn budak form 1, form 2 . klas form 4 yg lain plak skali dgn bdak form5 and 3. rase mcm sunyi je dok seko seko dkt blok tu . geng skepala yg lain ramai yg dh turun klas so , boringg ! some of them mmg sombong habis esp boys lha . Ya Allah , kdgII terfikir . ak nak klas yg mcm form 3 dulu . semua sporting . Tapi . mne la nk dpt mcm tu lagi kan .

Kalau tak dpt pegi mane mane pon kena redha jerla . Tinggal 2 tahun je lagi kt situ kan ? Tabah la sikit . Kbai . Assalam :)

Thanks for reading . Stay Blessed :3

Saturday, February 9, 2013

9 February

No comments:


Hi :) Ntah kenape fifa rase tbukak hati plak nk tulis blog smule . Padahal blog nie dh bertahun tahun dh fifa tinggal . so , without hesitation , fifa pon edit balik blog nie bgi nmpak mature skit . postII fifa yg lame pon fifa dh delete sbb menyampah tengok post post dulu yg euww . mcm budak budak . HAHA :D so . have fun !

Thanks for reading . Stay Blessed :3