Wednesday, March 20, 2013

Complaint and bla bla bla

No comments:
 
 Kenape eh orang suke complaint ? Actually , im so sick listening to my mom's stories bout people who love to complaint when the nurses or doctors get late to treat the patients . Seriously , fifa tak faham dgn org yg macamnie . Maybe la , tertekan orang yg kita sayang esp family , anak ke yg sakit mmg la kita nk family kita tu dulu diutamakn tapi kalau dh semua nk suruh org treat dia dulu mmg naik sesak laa hospital tu . Kesian kt staff kt hospital -,-

Kadang mama cakap ade jgak family pesakit yg kurang ajar . siap maki maki doctor sbb lmbat and even ade yg siap koyak borang sakit . Ish , teruklaa sentimen orang mcm tu . why not dorg just keep themselves calm or pergi buat solat hajat ke kat surau mohon harap harap pesakit tu cpt sembuh . Kan barulaa bertamadun . 

andddd , ade jugak yg gunakan pangkat dorang konon adik Dato' laa , artis laa . hey , we're same . dekat hospital semua org patut dilayan same je . sape cepat dia laa yg akn dilayan dulu . orang lain pon sakit jugak bukn kite saje . i wont respect people yg mcm nie . Kan bagus kalau semua same same jaga dorang punya behaviour. Doktor tahula apa diorg nk buat ! Kadang kadang kesian jugak tgok mama asyik penat je bile balik keje .

Nak cakap betape besar pengorbanan nurse or doctor nie , mmg banyaklaa. even dorang sanggup cuci najis patient tak kira laa sebusuk mana . Orang lain ade nk tolong basuh najis yg bukan darah daging dia ? look, how responsible they're . sanggup korban dorang punya masa . kadang kadang 2 3 hari tak balik rumah kna stay hospital . That's why i salute DOCTORS AND NURSES♥ !



Thanks for reading . Stay Blessed :3

Friday, March 8, 2013

Teruk Sangat Ke ?

No comments:
 

Hai peeps :) sihat ? *cehh , bajet concern ! ><  Huargggh ! penat cross country haritu tak hilang lagii . Aduyai --' Teruk ? teruk sangat ke ? Teruk sangat ke kitaorg nie cikgu ? Actually , Fifa a lil bit xpuas hati dgn opinion my teachers yg upset sbb students yg dpt straight A's PMR turun mendadak tahun lpas compare dgn students thun lepas satu lgii . From 27 ke brapa entah turun jatuh blebok jadi 7 org . and mmg semua org upset tersangat upset :/ 

Memang xboleh nk deny la kan . memang everybody akan upset dgn kputusan mcm nie but bersyukurla skurang kurangnya kami berusaha . Kami bukan goyang goyang kaki je . Kami stay up , night class , and bla bla bla . Mungkin rezeki x berpihak pada kami . but nak buat macam mana kan ? Bukannya kami nk result jatuh mcam nie .

Senior kitaorg pon bijak bijak mne la kitaorg standing dgn diorang . but teachers need to appreciate us . Biarlah just 7 org pun yg dpt 8A kami tak mintak hadiah or something but please sekurangnya jangan cemuh kitaorg . we'll try our best in SPM insyaAllah . Bukan nk kata kami berlagak tp yela kann .kami mintak maaf cikgu.Kami akan berusaha habis habisan untuk SPM akn dtg . Pray for us . Bless us . InsyaAllah :))

 

Thanks for reading . Stay Blessed :3

Thursday, March 7, 2013

The Moment She Left Us :'(

2 comments:
 

 fttt -,- lame dh xupdate kan . sibuk dengan assignments blambak lambak , sekolah lgi , bla bla bla . eh , tetiba tringt plak kenangan sedih nie . Act , bende nie dh 3 tahun lbih blalu tp still xbleh lupa . susah n mmang takkn lupa . :'(  ya Allah rindunya fifa kt arwah Ahadiah ,one of my bestiee mse darjah 6 dulu . Tadi mse merentas desa lalu jugak ikut kubur arwah . guess what ? Fifa dpt tmpat ke 13 , Okla tu kan ? wakaka .and now tgh sakit sakit urat . nak jalan pon mcm errr . entah . >< 

Dia meninggal sbb sakit jantung . Memang mse drjah 4 lgi die slalu sakit sakit . kalau time sejuk sikit je , mesti biru satu badan , T-T Risau kitaorg . Dia pon dpt 8A jugk mse UPSR dulu . a few monts after result UPSR kluar , umi dia text bgitau arwah kna tahan kat CCU . and mmg kitaorg risau sgtII . after few days , dia smakin sihat . mse tu 2.1.2010 . Family fifa hajat nk pegi visit die and mama siap pegi beli novel utk die baca kt dalam wad . Then , petang tu papa ckp tak jadi nk pergi melawat .Mse tu dh rasa dia punya keresahan . rasa sedih sgt sbb xdpt pegi melawat dia . 

Kebetulan pulak hari tu anniversary papa mama . so ktaorg celebrate kt KFC . lpas makan . tetiba dpt text dri umi dia . 
Ahadiah dh xde . Bagitahu kwan kawan .

mse tu rase macam . Ya Allah ! betul ke nie ?? unbelieveable sbb mse text dgn mak dia brape hari lpas mak dia ckp die ok . then , trus balik rumah tukar baju . then , tringt plak dkt novel yg mama beli utk dia . Papa ckp apakata bagi kt adik dia novel tu . andd bangg ! terkejut gila mama and fifa sndiri mse bace tajuk novel tu. *SEANDAINYA KU KEMBALI . sedihhh . so , kitaorg bwk novel tu and bagi kt adik die . mse tgok jenazah , Ya Allah . bersih , berseri seri . mse tu jugaklah . i cried sampai 2 3 hari suara lain mcm smpai mama fifa pon nangis same . but when i asked mom why did she cry ? mama ckp dia sedih tgok fifa nangis . T-T 

al Fatihah buat arwah . i'm sorry for all of my mistakes . i love u so much AHADIAH :') semoga roh awah dirahmati Allah .
Thanks for reading . Stay Blessed :3