Sunday, June 30, 2013

2012 - The Best Moments Ever

No comments:
Assalamualaikum . 
Bismillahirrahmanirrahim . 

Tak sabar nak SPM . *gile ape kau fifa ? * tapi memang ye pun . Sebab bagi Fifa , time kite nak confront exam yg mega mega mcm nilaa , all students dlm batch kitaorg bersatu . Stay kat skolah sampai malam sbb ada night class . waaa . Rindu gila gile time 2012 duluu . Pastu mase pegi kem kat tepi pantai . Yang tu paling SUPERB ! Geng pun mase tu gila gila semua . Maybe mase tu kitaorang fikir kitaorang ni still budak budak lagi kot . Perhaps .

Tapi tapi , kenape sekarang tak macam dulu lagi ? Geng pun macam ada yang bocor sane sini . Fifa tak salahkan anybody maybe kita skarang dah lebih matang . Dah tahu buat keputusan sendiri . Lantaklah . Susah nak fikir bende nie . Dia dia kita kita . Yang penting Fifa okay dengan semua orang . to my friends :

TG AMIRAH : 
Thanks sbb jadi kawan yg superb utk saye:) thanks jugak sbb sudi share problem dgn saye . Thanks jugak sbb buat saya ketawa bila tengok gamba awak macam ninja turtle tuu . HAHA . *nak upload tpi gmba tuu freehair * sorry sbb saya byk buat salah kt awak tak kira depan or blakang awak . 

ATIKA AMSIR : 
Atikkkkkk . My vogue friend . Kahkahkah . Thanks sbb awak slalu dtg borak borak dgn saye . Thanks sbb slalu buat lawak . and the best moment mase kita main pandang pandang and buat buat muka tak senonoh *errr. part hidung kembang tuu ! * mase dalam kelas . Sorry jugak for all of my fault . kita BFF . 

FAQIHAH HASAN : 
She's like my sister . The most matured one . Sorry faqie sbb slalu kacau awak kat skolah tapi saya sukaaaaa kacau awak! . saya sayang awak macam kakak saya sendiri . saya harap awak bahagia tak kire dgn sape sape . Rindu time kite nyanyi same same dulu . pastu time kite lepak dlm aspuri . rinduuu . Saya akan terus support awak . 

ANIS ALYA : 
kekanak yang dok tepi saya dlm kelas . kadang kadang saya jahat sangat kat awak, saya selalu merajuk , selalu tak bagi awak tgok hw saye *tp takboleh buat sendirik * and slalu buat awak rase annoying gilee . Heeeee :)  So Sorry ayaaaa . u're the most courage girl tht i ever know . selalu ckp pasal Zulfahmi sama sama . Aya , although awak tak suka amik gamba tapii saya akan cuba sedaya upaya akan snap gamba awak banyak banyak ! HAHAHA .

MIMI :
I miss mimi so much . even kita tak sekelas dah skarang tapi fifa tetap anggap mimi BFF fifa . Ingat lagi takk time kita melantak mihun sup same same kat kantin . Punya cover kite makan kan ? tak nak bagi sup kena tudung ! Biskut raya mimi tetap jadi pujaan ! 

SOFEA : 
Gadis macam mat salleh nieee peminat setia Andika Putera . Tahun nie baru Fifa kenal rapat dengan piyaa. Best actually kawan dgn sofea , sekepala kalau ckp pasal HOTTIES or STYLE . i salute sofea because even awak cantik and bijak awak still cool . rendah diri . Now kita akan bersaing utk dpt rank #1 dlm batch 2004 . Saya ucapkan good luck !  
 
WANI : 
takde ape yang saya nak ckp selain I MISS YOU !  Rindu kenangnan kite dulu dulu .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fifa maybe tak bagus sangat untuk korang . Walau apapun , i love all of u . And im hoping korang ikhlas kawan dengan saya . Good luck SPM korang . Please jadi macam dulu semula.


*gamba takde kaitan dengan topik . Harap Maklum .

Thanks for reading . Stay Blessed :3

Thursday, June 27, 2013

Sick Little Games

No comments:
Assalamualaikum . 
Bismillahirrahmanirrahim . 

Harini fifa tahu satu benda tentang fifa , a person yang tak tetap pendirian . *maybe ? Actually , fifa da janji nak jadi a person yang common . I dont want to talk to boys . i just wanna be alone in my own world . but it seems hard for me . then , fifa sedar yg sepatutnya fifa kena jadi diri sendiri . complicated kan fifa nie ? 

Thanks for reading . Stay Blessed :3

Tuesday, June 11, 2013

I'M NOT THAT PERFECT

No comments:
Assalamualaikum :)
bismillahirrahmanirrahim

 

Mid Year Exam dh habis and result pun dah dapat . Tapi , MasyaAllah , result teruk sangat sangat . Banyak markah turun . Kadang kadang rasa macam 'aku study ke tak ni ?' . Especially result Fizik and Chemistry .  Rank #1 skarang is no longer mine . but its okay as it motivates me alot . Alhamdulillah . Even markah fizik still teruk gilaaa tapi ada peningkatan laa compare yg exam haritu Fifa dapat FAIL ! tapi kali ni x fail dah :) Bila dapat fail haritu takde pulak rasa malu . kenapa nak malu , kita jujur jawab exam tak tiru orang . setakat tu je kemampuan kita masa tu . so , skarang kita kenalaaa enhance lagi knowledge kita psl physic ! 

But ada people yang cakap dia kurang manis sikit kot , ada jugak cikgu yang cakap 'pergilaa lagi mrsm tu , lpas tu balik semula .', ' awak tak layak duk SBP sbb awak nampak kekampungan ' 'tak malu balik semula' and my cousin ada bagi tahu yang cikgu dia ada cakap pasal Fifa kat students kelas dia . cara dia cakap lbih kurang cam ni la ' Awak jangan jadi mcm budak IBS, si Fifa tu yang pegi MRSM pastu balik semula '.Masa dengar tu rasa macam Ya Allah . malu sangat sangat sbb kita dijadikan contoh kurang baik . then, i cried ALONE .I doesn't want people know tht im having my hard time now . Hanya Allah je yang tahu yang faham perasaan mase tu . Fifa tak bagitahu orang except my twin because i know klau Fifa cerita kat orang skalipun , orang akan tetap salahkan Fifa . :'(

Yang lagi sedih bila orang perlekehkan masa depan kita . Mase tu i was just speechless . rasa macam nak pecah je seluruh badan nie . i cried over and over again. once again , Allah make me felt better .  

peeps , im not perfect . even sekalipun saya dapat rank #1 sekalipun , saya masih ada kekurangan . And that is one of my weakness . i just hate being in a hostel and terikat dengan peraturan ketat sbb saya memang tak suka benda tu . Saya tak salahkan sesiapa , memang salah saya . salah saya sbb tak dapat cope dgn situation mase saya kt MRSM dulu . Orang tak tahu tapi Allah tahu . Pandanglah sehina hina mana pun kt saya , mana tahu suatu hari nanti saya dpt fly up high lagi tinggi drpd orang orang lain although benda tu just angan angan . i wont give up .Saya tahu Allah ada dan Allah akan sentiasa bersama saya . Jatuh tergolek, terlentang macam mana pun saya , ingat Allah boleh buat dalam sekelip mata je kita dah berdiri semula and i believe it .

Thanks for reading . Stay Blessed :3