Saturday, November 30, 2013

Pics Of US

No comments:
Assalamualaikum :)
Bismilahirrahmanirrahim .

These are the pictures of our enjoyment of our past last day of school tht we were scrutinizing the BODs level of the water samples collected around our school compound . Kemonn . Let's gooooooooooooooo !
*click picture to enlarge

 Pok Cik Guard




Xtremely missing u guys ! :*
 
Angah, punca keretakan hubungan Teacher Rasida & PokJat

 Kakak Qihah




Mak Cik Kantin



Le Moustache Atik

Majlis Bandaraya

Abandoned





Overexcited Sofiieee .



The only pic of me & Umi .

2nd wife of Fizo Omar . Hazirah Jojo

Udin is alone .

 Effi .









Report kena siapkan ! Missing u guys so bad . Need all of u now .
*Assaulted by heart attack lepas check Final Exam Result . Teruk but Alhamdulillah . 

Thanks for reading . Stay Blessed :3

Tuesday, November 12, 2013

Puis#3: (Malas Fikir Tajuk)

No comments:
assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim :)



Kemas terlingkar karung kekabu biru
Oleh dua lengan kotai ini
Sedari tadi masih belum lelap mata
Menerawang minda membayangi angan
Yang disorok hati

Terleka hanyut bersama payungan angan tak berwaras
Terbawa sang pujangga ini
Di daerah sepi tak bertepi

Merenung sang punca cahaya berlalu pergi
Memeluk lutut berlantaikan pasiran
Berbasahkan ombak
Tenang hati menjana monolog puitis buat Tuhan
Satu per satu hamparan syahdu syukur dibentang
Tuhan , terlalu banyak yang aku fikirkan
Terima kasih kerana akalku masih mengaum 

Tuhan, jika sesepi ini aku mendampingiMu
Biarkan hati aku sepi selamanya bersamaMU
Jangan sedarkan aku
Terus berangan

Entah bila aku mula lena
Selamat Malam Allah :')


Thanks for reading . Stay Blessed :3

Monday, November 4, 2013

Menyemak Di Cameron Highlands

No comments:
Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim :)

It has been quite awhile since I'm not updating a post in this blog . Rindu . K , Actually , this vacation (ololo) has been held about last month , but as I was extremely busy (not really) muddied w books to be read for preps of final examination .

And tbh , I'm really satisfied because that was the only trip that was fully organised by me and other friends of Pembimbing Rakan Sebaya . Haru Biru kot sebelum pergi . Tak cukup students nak pergi , nak buat meetings , nak buat surat kat pengetua , JPN , nak kena kutip duit , Nak kena tetapkan bayaran . Nasib ada Cikgu Zaheran and Cikgu Zaid . Thanks . May Allah bless both of u :)

Masa nak rancang everything , semua macam tak setuju dengan bayaran , tempat tak best and my twin even 50-50 nak setuju dengan cadangan ni . Alhamdulillah , semua faham why I chose Cameron Highlands . 


 
 


 
Bird's eye view from the peak of tea plantation .


Hamsyari (right) who always trying to capture as many pics of him .
 

Hipster !

Some people assume tht we're twins .
 















Having lunch . I hate the Nasi Ayam . 

Awanis & The DSLR

 
The Poyos Men 

 Kedai Mamak diceroboh untuk breakfast

                                                                                      Us

There are lot of things tht I used to learn from this vacation :

  1. Being patient.
    Bersabar dengan setiap clumsiness yang berlaku dalam bas like kanak kanak muntah , my cousin kat sebelah yang pening pening nak muntah , and Fifa sendiri yang quite fening . Haha . Plus , I learnt to be more patient when some criticize me , going mad to me .

  2. Being a caring person.
    Yup. Yang nie is undeniable . Memang Fifa belajar jadi caring . Yelha . Kita yang bertanggungjawab organize vacation ni so kita kena make sure semua orang selesa . I'm quite paranoid . I'm really worry if ada yang tak suka dengan trip ni . Paranoia kamu Fifa !


  3. Actually ada satu hal yang Fifa tak suka pasal kisah dalam bas ni . Ada seorang budak yang duduk sebelah me n my cousin termuntah and tak sempat nak buka plastik muntah dia . So , dia punya muntah dah merebak atas lantai . Ramai yang macam tak suka dekat dia sebab dia muntah. Yang paling Fifa geram ada yang cakap kat dia " dah tahu senang nak muntah tak payah join la trip ni " . Woi , bukan dia sengaja muntah la . Kalau benda ni jadi kat hang mesti hang sedih jugak kan ? Pak cik yang bawak bas pun takde nak marah lansung macam korang marah dia la wei . Sigh -,- Really , mana letak hati budi korang ? Kesian adik tu .

  4. Friendship .
    Kisah friendship ni pn happened to the same boy yang vomit tadi and his ultime kind friend .I dont have any idea how his friend being really sweet to him . Dia tahu kawan dia rasa mual and pening pening . Dia tolong selimutkan kawan dia . Tolong pegang plastik muntah kawan .Tolong urut belakang kawan . Tolong jaga dia like a real caring mother . Jealous , how lucky he is to hve a friend like him .

That's All . Salam Maal Hijrah :)






Thanks for reading . Stay Blessed :3